top of page
Zoeken

INVESTEER JE TIJD BEWUST

Leer hoe je je tijd, aandacht en energie meer waardeert, bewuster uitgeeft en optimaal investeert!


Bij verschillende klanten verzorg ik programma's over omgaan met stress, de balans tussen werk en privé, vitaliteit en burn-out preventie.

Ik vind dat fantastische programma's omdat kleine veranderingen zoveel op kunnen leveren als het gaat om het hebben van meer energie en het ervaren van meer ontspanning en levenslust.

Eén van die veranderingen gaat over het aanpassen van onze uitgaven. En nee, dan heb ik het niet over geld, maar over tijd, aandacht en energie. In mijn programma's merk ik dat veel mensen vaak best onzorgvuldig met deze drie belangrijke “bezittingen” omgaan. Veel onzorgvuldiger dan de meesten van ons zouden doen als het om geld ging.

Dus daarom deze blog; bekijk tijd, aandacht en energie eens zakelijk en er gaat misschien wel een wereld voor je open!

Vraag je eens af:

Zou jij met grote regelmaat, zeg meerder keren per dag, een grote dichte doos voor een aanzienlijk bedrag afrekenen bij de kassa om vervolgens te hopen dat er iets leuks in zit? Te hopen dat de inhoud jouw geld waard was? Nee toch? Hooguit laat je je kinderen voor €0,50 grabbelen, maar daar houdt het toch wel mee op. Ook geef je je geld waarschijnlijk liever niet uit aan zaken "omdat het zo hoort", omdat iedereen het doet, voor de vorm, of als verplichting waar je niets voor terug krijgt. Toch is dit precies wat we vaak wél met onze tijd, aandacht en energie doen. We investeren onbewust en automatisch en ontdekken vervolgens pas achteraf of het de investering waard was.

Als we het eens even heel concreet maken; waaraan ga jij vandaag tijd, energie en aandacht besteden? Wat staat er allemaal op je lijstje?


Belangrijke vragen om jezelf met betrekking tot dit lijstje te stellen zijn:

Hoeveel tijd en energie heb ik écht op dit moment? Wees eerlijk naar jezelf, breng je aandacht een moment naar binnen en voel hoe je ervoor staat. Wat wil ik dat deze “investering” in tijd en energie me “oplevert”? Welke ervaring wil ik opdoen? Welk doel wil ik bereiken? Of welk resultaat wil ik behalen? Draagt deze investering bij aan mijn “levensdoelen” en is hij in lijn met mijn waarden en idealen?


Als je jezelf deze vragen stelt breng je "bewustzijn" in je investering van tijd en energie, en is de kans groot dat deze belangrijke bezittingen minder makkelijk opgaan aan de automatische waan van de dag of aan verplichte nummers.


Met name op die tweede vraag wil ik in deze blog graag de nadruk leggen: Als je besluit om tijd, aandacht en energie te investeren, dan loont het enorm als je van te voren besluit wat je wilt dat deze investering jou oplevert. Wat is verlangen? (Als het om geld ging zouden we zeggen, ja duh!)


Dus wat wil je dat die afspraak, dat overleg, wat het dan ook is waaraan je je aandacht geeft (al is het aan je smartphone), jou brengt? Inspiratie, oprecht contact, een nieuwe klant, waardering, ontspanning? Wat is de reden dat je wilt investeren?


Met de juiste intentie, met andere woorden als je je energie en aandacht bewust richt vanuit dat verlangen, is de kans groot dat jouw investering van tijd en energie je oplevert wat je echt verlangt. Als je jouw tijd, energie en aandacht bewust uitgeeft en precies weet wat je verlangt, dan zul je ervaren dat het voor het oprapen ligt. En dat je energie en levenslust krijgt in plaats van verliest!


Wil je inspiratie opdoen tijdens die afspraak? Focus op inspiratie en het is er.

Wil je oprecht contact als je je tijd en energie in iemand investeert? Geef oprecht contact en je ontvangt het.

Wil jij die nieuwe klant? Geef ten alle tijde het beste dat je in je hebt, dan komt die klant geheid.

Wil je waardering? Geef het jezelf en de ander nu!

Wil je ontspanning? Geniet dan intens van het moment en surf zonder schuldgevoel langs Facebook, Twitter en aanverwanten.


Dus nogmaals, bekijk je investeringen zakelijk:

Wat wil je? (Waar verlang je echt naar?)

Hoeveel heb je te besteden? (Qua tijd, energie en aandacht?)

Hoe ga je het “halen”? (Door je aandacht erop te richten!)

Heb je nog vragen of wil je een krachtige oefening ontvangen op het gebied van Stressmanagement en Vitaliteit, stuur me dan een bericht.


Ik wens je een rijke dag!

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page